Glutensiz Sütlü Ekmek Tarifi

Malzemeler:

  • 850 gr. glutensiz un
  • 30  gr.  esmer  şeker
  • 10 gr. tuz
  • 6 gr.  kuru  maya
  • 40 ml. Zeytinyağ
  • 500 ml. oda  sıcaklığında  süt
  • Hazırlanışı :
    1. Süt,şeker,tuz  ve  mayayı  bir  kap içerisinde  iyice  karıştırın.
    2. Zeytinyağ  ve  unu  ekleyip  yoğurun.
    3. Çok  fonksiyonlu  pişiricinin  kabını  güzelce  yağlayıp,hamuru  içerisine  koyun  ve   kapağı kapatın.
    4. Pişiricinin  çalışma  modunu  Multicook ,sıcaklığı  40  derece ,pişirme  süresini 1 saat  olarak ayarlayıp ( Start ) tuşuna  basıp  çalışma  modu  bitene  kadar pişirin.
    5. Sonra Cancel tuşuna  basıp kapağı açıp ekmeği ters   çevirin ve diğer  tarafın da  iyice  kızarmasını  sağlayın.
    6. Pişen  ekmeği  pişiriciden  alıp  20 dakika  dinlendirip  servis  yapın

Yorumlar

Popüler Yayınlar