Ana içeriğe atla
Glutensiz Sütlü Ekmek Tarifi
Malzemeler:
- 850 gr. glutensiz un
- 30 gr. esmer şeker
- 10 gr. tuz
- 6 gr. kuru maya
- 40 ml. Zeytinyağ
- 500 ml. oda sıcaklığında süt
- Hazırlanışı :
- Süt,şeker,tuz ve mayayı bir kap içerisinde iyice karıştırın.
- Zeytinyağ ve unu ekleyip yoğurun.
- Çok fonksiyonlu pişiricinin kabını güzelce yağlayıp,hamuru içerisine koyun ve kapağı kapatın.
- Pişiricinin çalışma modunu Multicook ,sıcaklığı 40 derece ,pişirme süresini 1 saat olarak ayarlayıp ( Start ) tuşuna basıp çalışma modu bitene kadar pişirin.
- Sonra Cancel tuşuna basıp kapağı açıp ekmeği ters çevirin ve diğer tarafın da iyice kızarmasını sağlayın.
- Pişen ekmeği pişiriciden alıp 20 dakika dinlendirip servis yapın
Yorumlar
Yorum Gönder