GLUTENSİZ ELMALI KURABİYE

MALZEMELER:
* 250 gr tereyağı – birçok tarifte margarin kullanılıyor. Ama ben tereyağı kullanıyorum.-
* Önemli Not: tereyağı oda sıcaklığında olacak.
* 1 su bardağı yoğurt – yoğurdunuz da çok soğuk olmasın-
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 yumurta – aynı şekilde yumurtanız da oda sıcaklığında olsun-
* 1 paket kabartma tozu
* Ve… glutensiz un ben yaklaşık 5 bardak un kullandım.
ELMALI HARCI İÇİN
* 4 adet irice elma – ben elmaları olabildiğince tatlı elmalardan seçiyorum ki tadını elmadan alsın şekeri az kullanayım.-
* Damak tadınıza göre toz şeker
* İç ceviz
Not: elmalı harcı hazırlarken rendelenmiş elmaları toz şeker ile pişirin. Küçük parçalara ayrılmış cevizleri elma piştikten sonra katın. Böylelikle cevizler çok yumuşamayacaktır. Ardından damak tadınıza göre tarçın ekleyin.
YAPILIŞI:
* Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri katarak karıştırın.
* Unun içine kabartma tozunu katın.
* Kuru ve ıslak malzemeleri bir araya getirerek karıştırın.
* Hamurunuz diğer kurabiye hamurlarına göre daha sert bir hamur olmalı.
* Hazırladığınız hamurdan yaklaşık avuç içi kadar büyüklüğünde parçalar kopararak bezeler oluşturun. Bezeleri merdane ile açarak büyük pasta tabağından biraz büyükçe yufkalar açın.
* Ve sigara böreği sarar gibi sarın.
Önceden ısıtılmış 180- 200 derecedeki fırında pişirin. Fırından çıkarıp elmalı kurabiyelerinizi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar