Glutensiz AŞURE




Malzemeler:
3 Su Bardağı Beyaz Mısır Yarması       Aktarlarda ve semt pazarlarından bulabilirsiniz.
½  Su Bardağı Kepekli Pirinç  Migros, Reis vb.
½ Su Bardağı  Nohut
½ Su Bardağı Kuru Fasulye 
200 gr. Kuru Üzüm
150 gr. Kuru Kayısı  ( Küçük doğranacak)
1 Portakal kabuğu   (Küçük doğranacak)   İsteğe bağlı.
1 Ekşi Elma ( Küçük küpler şeklinde  doğranacak )    İsteğe bağlı.
1 Küçük Konserve Mısır  istenirse.
1,5 Kg. Toz şeker.
1 Paket Vanilya  
Yapılışı:
Akşamdan Mısır yarması, Nohut, Pirinç, Fasulye ayrı ayrı kaplarda ıslatılır. (Portakal kabuğu da ıslatılır acısı çıksın diye.) Sabah mısır yarmasını düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Diğer malzemeler de (Nohut, Kuru fasulye,  pirinç ) ayrı kaplarda pişirilir. Sonra  büyük bir tencereye  tüm malzemeler konur. 20 bardak su ilave edilir 1-2 saat helmeleninceye  kadar kısık ateşte kaynatılır. Üzerine şeker  ilave edilip yarım saat daha kaynatılır. Pişmesine yakın  1 paket vanilya eklenip 5 dakika sonra ocağın altı kapatılır. Soğuyana kadar ara sıra kaşıkla karıştırılır. Sonra kaselere konulup üzeri  isteğe göre süslenir. (Tarçın, nar, fıstık, ceviz içi, Hindistan cevizi, Fındık gibi.)

Yorumlar

Popüler Yayınlar