Glutensiz AŞURE
Malzemeler:
3 Su Bardağı Beyaz Mısır Yarması Aktarlarda ve semt pazarlarından bulabilirsiniz.
½ Su Bardağı Kepekli Pirinç Migros, Reis vb.
½ Su Bardağı Nohut
½ Su Bardağı Kuru Fasulye
200 gr. Kuru Üzüm
150 gr. Kuru Kayısı ( Küçük doğranacak)
1 Portakal kabuğu (Küçük doğranacak) İsteğe bağlı.
1 Ekşi Elma ( Küçük küpler şeklinde doğranacak ) İsteğe bağlı.
1 Küçük Konserve Mısır istenirse.
1,5 Kg. Toz şeker.
1 Paket Vanilya
Yapılışı:
Akşamdan Mısır yarması, Nohut, Pirinç, Fasulye ayrı ayrı kaplarda ıslatılır. (Portakal kabuğu da ıslatılır acısı çıksın diye.) Sabah mısır yarmasını düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Diğer malzemeler de (Nohut, Kuru fasulye, pirinç ) ayrı kaplarda pişirilir. Sonra büyük bir tencereye tüm malzemeler konur. 20 bardak su ilave edilir 1-2 saat helmeleninceye kadar kısık ateşte kaynatılır. Üzerine şeker ilave edilip yarım saat daha kaynatılır. Pişmesine yakın 1 paket vanilya eklenip 5 dakika sonra ocağın altı kapatılır. Soğuyana kadar ara sıra kaşıkla karıştırılır. Sonra kaselere konulup üzeri isteğe göre süslenir. (Tarçın, nar, fıstık, ceviz içi, Hindistan cevizi, Fındık gibi.)
Yorumlar
Yorum Gönder